Εμφυτεύματα

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι ένα υποκατάστατο της ρίζας του δοντιού, κατασκευασμένο από τιτάνιο. Το τιτάνιο έχει την δυνατότηα να αποκτά έναν ισχυρό δεσμό με το οστό (οστεοενσωμάτωση). Το εμφύτευμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οδοντίατρο για την αντικατάσταση ενός ή περισσοτέρων δοντιών, καθώς και σε ασθενείς που έχουν χάσει όλα τους τα δόντια.

Τα πλεονεκτήματα των εμφυτευμάτων είναι:

 • σταθερότητα, όπως το φυσικό δόντι
 • αισθητική
 • δεν χρειάζεται να τροχιστούν τα διπλανα δόντια
 • μείωση απώλειας οστού
 • σταθεροποίηση οδοντοστοιχιών
 • βελτίωση ποιότητας ζωής

Τα εμφυτεύματα είναι ενδεδειγμένα για όλες τις ηλικίες, έπειτα από την λήψη του ιατρικού ιστορικού. Απαραίτητη προυπόθεση είναι η λήψη ειδικής ακτινογραφίας (CBCT) για την τρισδιάστατη απεικόνιση των γνάθων. Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων είναι μια σχετικά ανώδυνη διαδικασία, η οποία γίνεται με τοπική αναισθησία.

Τα εμφυτεύματα χρειάζονται ένα χρονικό διάστημα περίπου 2- 6 μηνών για να οστεοενσωματωθούν, αναλόγως την περίπτωση. Μετά προχωράμε στην κατασκευή της στεφανής (θήκης). Σε αρκετές περιπτώσεις , όπου ο ασθενής έχει οστό πολύ καλή ποιότητας, μπορεί να γίνει άμεση εμφύτευση καθώς και άμεση φόρτιση, δηλαδή τοποθέτηση εμφυτεύματος και στεφάνης την ίδια στιγμή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αποκατάσταση ενός ή ακόμα όλων των χαμένων δοντιών σε ελάχιστο χρόνο.

Τα εμφυτεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως στηρίγματα για της κινητές οδοντοστοιχίες, πετυχαίνοντας άριστη σταθερότητα.

Οι μεγάλες αποκλίσεις τιμών στα εμφυτεύματα οφείλονται κατά κύριο λόγο στην ποιότητα των εμφυτευμάτων, στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε εμφυτεύματα των εταιρειών ΜΙS και Straumann.

 • Όψη πορσελάνης

  Όψη πορσελάνης Όψη πορσελάνης είναι μια λεπτή επιφάνεια πορσελάνης, η οποία προσκολλάται πάνω σε ένα δόντι για να βελτιώσει το χρώμα και το σχήμα του δοντιού. Οι όψεις πορσελάνης χρησιμοποιούνται κυρίως σε…
 • Bonding δοντιών

  Bonding δοντιών Bonding δοντιών είναι μια τεχνική που εφαρμόζεται για την βελτίωση του σχήματος και χρώματος των δοντιών με την βοήθεια των σύνθετων ρητινών. Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται κυρίως: κλείσιμο κενών μεταξύ…
 • Φθορίωση

  Φθορίωση Η φθορίωση δοντιών είναι μια θεραπεία κατά την οποία ο οδοντίατρος τοποθετεί τζελ φθορίου πάνω στην επιφάνεια των δοντιών με σκοπό την πρόληψη εμφάνισης τερηδόνας. Τα παιδιά είναι η πρώτη…
Copyright © 2015 All Rights Reserved
Kechagias Nikos - Dentist


κατασκευή ιστοσελίδων webmac
υπηρεσίες ιατρικού marketing Health Solutions
Φανερωμένης 22, Χολαργός 210 6533300    
MapFaneromenisGR