Λεύκανση

Η λεύκανση δοντιών είναι μια μέθοδος που γίνεται από τον οδοντίατρο με σκοπό την αλλαγή χρώματος των δοντιών, κάνοντάς τα πιο λευκά και αστραφτερά. Για την λεύκανση χρησιμοποιούντια δύο τεχνικές. Η πρώτη είναι η λεύκανση που λαμβάνει χώρο στο οδοντιατρείο από τον οδοντίατρο και η δεύτερη γίνεται στο σπίτι από τον ασθενή.

Η διαδικασία λεύκανσης στο οδοντιατρείο έχει διάρκεια περίπου μια ώρα. Κρίνοντας το αποτέλεσμα, η λεύκανση μπορεί να επαναληφθεί σε μια επόμενη συνεδρία. Το πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι άμεσο.

Η διαδικασία λεύκανσης στο σπίτι ξεκινάει από την λήψη αποτυπωμάτων και την κατασκευή ειδικών ναρθηκών λεύκανσης (μασελάκια). Στο επόμενο ραντεβού ο οδοντίατρος αξιολογεί το χρώμα και την κατάσταση των δοντιών του ασθενή και τον προμηθεύει με το κατάλληλο λευκαντικο υλικό. Η διάρκεια της τεχνικής αυτής κρατάει περίπου 10 -15 ημέρες.

Επίσης, οι δύο τεχνικές μπορεί να συνδιαστούν για πιο γρήγορα και καλύτερα αποτελέσματα. Οι νάρθηκες μπορεί να χρησιμοποιηθούν μετά από καιρό για την συντήρηση του αποτελέσματος. Το αποτέλεσμα της λεύκανσης διαρκεί περίπου 1-2 χρόνια, αλλά εξαρτάται πολύ και από τις συνήθειες του κάθε ασθενή (κάπνισμα, ποτά, στοματική υγιεινή).

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκτέλεση της λεύκανσης είναι ο καθαρισμός των δοντιών για την απομάκρυνση της μικροβιακής πλάκας, έτσι ώστε τα υλικά που τοποθετούνται στην επιφάνεια των δοντιών να μπορούν να ενεργήσουν.

  • Όψη πορσελάνης

    Όψη πορσελάνης Όψη πορσελάνης είναι μια λεπτή επιφάνεια πορσελάνης, η οποία προσκολλάται πάνω σε ένα δόντι για να βελτιώσει το χρώμα και το σχήμα του δοντιού. Οι όψεις πορσελάνης χρησιμοποιούνται κυρίως σε…
  • Bonding δοντιών

    Bonding δοντιών Bonding δοντιών είναι μια τεχνική που εφαρμόζεται για την βελτίωση του σχήματος και χρώματος των δοντιών με την βοήθεια των σύνθετων ρητινών. Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται κυρίως: κλείσιμο κενών μεταξύ…
  • Φθορίωση

    Φθορίωση Η φθορίωση δοντιών είναι μια θεραπεία κατά την οποία ο οδοντίατρος τοποθετεί τζελ φθορίου πάνω στην επιφάνεια των δοντιών με σκοπό την πρόληψη εμφάνισης τερηδόνας. Τα παιδιά είναι η πρώτη…
Copyright © 2015 All Rights Reserved
Kechagias Nikos - Dentist


κατασκευή ιστοσελίδων webmac
υπηρεσίες ιατρικού marketing Health Solutions
Φανερωμένης 22, Χολαργός 210 6533300    
MapFaneromenisGR